Två skolor. Ett namn.

Djursholms trafikskola och Helenelunds trafikskola samarbetar nu under varumärket DH trafikskola.

Helenelunds Trafikskola

Helenelunds Trafikskola öppnade 1999 på Stupvägen 1 i Sollentuna. Skolan är belägen i Helenelunds centrum ovanför ICA-butiken. Via buss och pendeltåg har vi goda förbindelser med Kista, Akalla, Danderyd, Sundbyberg, Sollentuna och många fler knutpunkter.

Djursholms Trafikskola

Djursholms Trafikskola öppnade år 2016 i Åkarnas hus på Vendevägen 90 i Danderyd, på bekvämt gångavstånd från både Danderyds sjukhus och Mörby station.

Personal

Vi som jobbar på skolorna:

Monica Hedengran

Receptionist ger Dig alltid ett positivt och professionellt bemötande. Hon finns här för Din skull och kan hjälpa Dig med alla frågor och funderingar.

Faraj Tayehanpour

VD, Trafikskolechef på både skolorna. Ansvarig utbildningsledare på
Djursholms Trafikskola och trafiklärare på B-behörighet.

Semir Custovic

Ansvarig utbildningsledare på Helenelunds Trafikskola. Trafiklärare på B-behörighet.

Kardo Karem

Trafiklärare på B-behörighet. Jobbar i Helenelund.

Aras Arifson

Trafiklärare på behörighet B. Introduktionsutbildare, Riskutbildare jobbar i Djursholm

Vision

Vår affärsidé är att med hög kvalitet utbilda trafiksäkra och riskmedvetna förare. Vi anser att det är viktigt att du blir bemött på ett vänligt och professionellt sätt. Vi vill att du skall trivas på våra trafikskolor, vi bryr oss om dig. Djursholms & Helenelunds Trafikskola skall påverka sina kunder till att bli miljömedvetna trafikanter. Vi skall lära ut tekniker för bränslesnål körning och även informera om alternativa transportsätt och produkter ur miljösynpunkt. Vi skall ‒ så långt möjligt ‒ använda miljömärkta produkter och sträva efter att minska användandet av energi och råvaror.

Ett mål är att vi skall klara eller överträffa kraven i lagar och förordningar. Vi skall engagera och fortlöpande utbilda alla anställda i vårt miljöarbete.

Historia

Sedan 1993 har Faraj Tayehanpour drivit trafikskolor i Stockholm C, Sundbyberg, Sollentuna och Kista. Han är utbildad trafiklärare och utbildningsledare.